In de gemeente Westland is veel te doen. Hier vindt u informatie over sport, zwembaden, bibliotheken, kinderboerderijen, musea en activiteiten.

Zwemmen en strand

In de gemeente vindt u de volgende zwembaden. Kijk voor openingstijden en andere informatie op de website van het zwembad zelf.

Naar de website

Daarnaast kunt u heerlijk ontspannen op het brede lange strand langs de Westlandse kust. Maar let op: zwemmen in zee kan fijn zijn, maar er zijn ook risico’s. De wind en stroming maken de zee soms onvoorspelbaar. Op de Westlandse stranden zijn de KNRM (Ter Heijde) en de reddingsbrigades van Monster en ‘s-Gravenzande aanwezig voor uw veiligheid. Zij helpen in eerste instantie om ongevallen te voorkomen door voorlichting en toezicht. Uiteraard komen ze direct in actie bij reddingsacties op het water en aan de kust.

Veilig zwemmen

Voor de Nederlandse kust liggen verschillende rijen zandbanken. Tussen deze zandbanken liggen (haaks op de kust) muien. Muien zorgen voor een sterke stroming die zwemmers naar de zee trekt. Bekijk hier een filmpje van de KNRM over muien.

Bekijk de video opent in nieuw tabblad

Bibliotheken

In Westland zijn bibliotheken en steunpunten waar u gratis naar binnen kunt. Bekijk hier de adressen en openingstijden.

Alle bibliotheken hebben Wifi-hotspots waarmee u gratis internet kunt gebruiken.

Via onderstaande link zijn voor kinderen diverse e-books en verhalen in het Oekraïens te downloaden.

Bekijk Oekraïense boeken voor kinderen opent in nieuw tabblad