Op dinsdag 4 april 2023 opende wethouder Barend Rombout de fototentoonstelling Opvang Oekraïense vluchtelingen in Westland, een collectie van fotobeelden die foto- en camerajournalist John Navarro vanuit eigen interesse afgelopen jaar maakte. De tentoonstelling is vanaf deze dag te bezichtigen in de publiekshal van het gemeentehuis.

De wethouder opende de tentoonstelling in aanwezigheid van een groep genodigden waaronder ruim vijftig Oekraïense aanwezigen. Zij werden in het bijzonder met een warm woord toegesproken door de wethouder.

De expositie geeft bezoekers een inkijk in het leven van de opgevangen Oekraïners die in Westland wonen, werken en naar school gaan. Vanaf vorig jaar zijn inmiddels zo’n 1.400 Oekraïners geregistreerd en opgevangen in Westland. Een kwart van hen verblijft in huisvestiging die door gemeente Westland is gerealiseerd. De fotocollectie van John Navarro toont diverse beelden van de huisvestingslocaties binnen onze gemeente.

Wethouder Barend Rombout: “Deze tentoonstelling toont aan hoe ruimhartig Westlanders zich hebben ingezet voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen – van inwoners die Oekraïners opvangen, tot aan vele organisaties, scholen en vrijwilligers met maatschappelijke initiatieven. En ik wil ook graag de ambtenaren van de gemeente noemen, die zich onvermoeid met veel compassie voor Oekraïners hebben ingezet, en nog steeds doen. Allemaal met hetzelfde doel, Oekraïners veiligheid bieden en helpen hun weg in Westland te vinden.”

De tentoonstelling loopt tot 8 mei 2023 en is te bezoeken tijdens openingstijden van het gemeentehuis.